background

Değer ve İlkelerimiz

Göktimur Bakım Merkezi’nde her çalışan kendisini Göktimur Bakım Merkezi Ailesi’nin bir ferdi olarak görür ve bu ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyar. Bu ailenin güçlenmesi, ortak kurum kültürünün oluşturulması ve korunması için daima bilgi, beceri ve birikimlerini sonuna kadar seferber eder. Diğer aile bireyleri ile sürekli olarak dayanışma ve işbirliği içinde hareket eder. Göktimur Bakim Merkezi kararlarının oluşturulmasında hiyerarşik düzen içerisinde etkin olarak rol alır ve ortak kararları sahiplenerek uygular.

Değerlerimiz

Göktimur Bakım Merkezi'nde Çalışmak...

Göktimur Bakım Merkezi’nde her çalışan kendisini Göktimur Bakım Merkezi Ailesi’nin bir ferdi olarak görür ve bu ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyar. Bu ailenin güçlenmesi, ortak kurum kültürünün oluşturulması ve korunması için daima bilgi, beceri ve birikimlerini sonuna kadar seferber eder. Diğer aile bireyleri ile sürekli olarak dayanışma ve işbirliği içinde hareket eder. Göktimur Bakim Merkezi kararlarının oluşturulmasında hiyerarşik düzen içerisinde etkin olarak rol alır ve ortak kararları sahiplenerek uygular.

Göktimur Bakım Merkezi’nde Adil Olmak, iş ahlakı ve dürüstlük…

Göktimur Bakım Merkezi olarak tüm iş süreçlerimizde ve ilişkilerimizde dürüst, doğru ve adaletli olmak öncelikli değerlerimizdir. Konuklarımız ve çalışanlarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla ilişkilerimizde doğruluk ve dürüstlükle hareket eder, iş ahlakı ilkelerinin gereklerini yerine getiririz. Çalışanlarımız özel işlerini, şirkette üstlendikleri rolleri dikkate alarak herhangi bir çıkar çatışmasına yol açmayacak şekilde yürütmek zorundadır. Göktimur Bakım Merkezi Çalışanları; kendi içinde, müşteriler, tedarikçiler, ilişki içerisinde olunan resmi kurumlar ve bunların temsilcileri ile olan ilişkilerinde dürüst, açık, tarafsız ve şeffaf davranır. Karşılıklı güveni zedeleyecek davranışlarda bulunmaz.

Göktimur Bakım Merkezi’nde Sorumlu Olmak ve İnisiyatif Almak…

Göktimur Bakım Merkezi çalışanları işlerinin gerektirdiği yetki ve sorumluluklara sahiptir. İş sonuçlarında beklenen performansa ulaşılması için gereken kararları alır, inisiyatifi kullanır, yaptığı işlerin sorumluluğunu taşır. Şirket varlıklarına kendi varlıkları gibi sahip çıkar ve şirketin uzun vadedeki başarısını göz önünde tutarak hareket eder.

Göktimur Bakım Merkezi’nde İnsana Saygı ve Mütevazı Olmak…

Göktimur Bakım Merkezi, çalışanlarının; kişisel düşüncelerine, cinsiyetine, yaşam tercihlerine veya yaşlarına bakmaksızın onlara eşit fırsatlar tanır. Saygı, hizmet verdiğimiz insanların günlük yaşam kalitelerini artırmak için verdiğimiz sözün ayrılmaz bir parçasıdır. Göktimur Bakım Merkezi’nde tüm bireyler için karşılıklı saygı üzerine kurulu bir iş ortamı kurar; her bireyin kuruma kattığı deneyime ve beceriye saygı duyar, değer verir.

Göktimur Bakim Mekezi’nde Stratejik Düşünmek…

Göktimur Bakım Merkezi çalışanları; Yaptığı işi etkileyecek gelişmeleri yakından takip eder, karar ve problem çözme süreçlerinde büyük resme odaklanır . Uzun vadeli düşünme ve hedeflerini gerçekleştirmek için işlerini ve alacağı sorumlulukları ; sonuçlarını öngörerek , tüm kaynakları verimli ve etkin bir şekilde planlar.

Kısıtlı kaynakları en iyi nasıl değerlendirebileceğini belirler, hazırlayacağı ve uygulamaya koyacağı stratejik plan çerçevesinde hedeflerine daha kolay ulaşır.

Göktimur Bakım Merkezi’nde Aktif Katılımcılık ve Değer Katmak…

Göktimur Bakım Merkezi çalışanları hem kendi iş süreçlerini, hem de müşterinin iş süreçlerini sonuna kadar takip eder, aksayan durumları fark edip müdahale eder. İş süreçlerine aktif katılımıyla birlikte şirkete ve müşterilere maddi ve manevi olarak değer katar. Değer katan, üreten, başaran insanlar arasında olmak için gerekli çabayı gösterir ve hedeflere ulaşmak için yapılan işi sadece sürdürerek değil, değer katıp iyileştirerek, fark yaratan kişilerden biri olur.

İlkelerimiz

Bireysel Bağımsızlık

  • Bireyler beslenme, barınma, giyim gibi temel gereksinimlerini karşılamak ve sağlık bakımından yararlanmak için yeterli gelire sahip olmalıdır. Bu gereksinimlerini karşılayabilmeleri için ailelerinden ve toplumun her kesiminden destek almalıdır.
  • Bireyler yaşlarına, yeteneklerine uygun eğitim ve öğretim programlarına sahip olmalıdır.
  • Bireyler bireysel tercihlerine uygun, güvenli bir çevrede yaşamalıdır.
  • Bireyler yaşadıkları çevre aynı zamanda onlara kapasitelerini geliştirebilecek fırsatlar sunmalıdır.

Toplumsal Katılım

  • Bireyler toplumla ilişkilerini sürdürmelidir.
  • Bireyler refah düzeylerini doğrudan etkileyecek politikaların hazırlanması ve uygulanması aşamalarına aktif bir biçimde katılımda bulunmalıdır.
  • Bireyler kendi ilgi ve yeteneklerine uygun etkinliklere gönüllü olarak katılımda bulunmalı ve hizmet edebilmelidir.

Bireysel Bakım

  • Bireyler aile ve toplum tarafından desteklenmeli, ihtiyacı olanlara uygun bakım hizmetleri verilmelidir.
  • Bireyler her toplumun kültürel değerler sistemine uygun bir biçimde korunmalı ve gözetilmelidir.
  • Bireyler asgari düzeyde fiziksel, zihinsel ve ruhsal iyiliği kazandıracak ve sürdürecek sağlık bakımına sahip olmalıdır.
  • Bireyler insana yakışır ve güvenli bir ortamda, sosyal ve zihinsel yönden desteklenecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, koruma ve rehabilitasyon hizmeti alabilecekleri, uygun kurumsal bakım modellerinden yararlanmalıdır.
  • Bireyler bir huzurevi ya da rehabilitasyon merkezinde yaşamaları durumunda; ihtiyaçlarına, inançlarına, özel yaşamlarına (mahremiyetlerine), bakımları ve yaşam biçimleri hakkında kendi kararlarını vermelerine tam olarak saygı görmelidir. İnsan haklarından ve temel özgürlüklerden tam olarak yararlanmalıdır.

Kendini Geliştirme

  • Bireyler bireysel potansiyellerini (yetenek ve becerilerini) tam olarak geliştirebilecek fırsatlar yaratmalı, var olan uygulamalardan yararlanmalıdır.
  • Bireyler toplumun eğitim ve kültür etkinliklerine aktif olarak katılabilmelidir.

Bireysel İtibar

  • Bireyler itibar görmeli ve güven içerisinde yaşamalıdır.
  • Bireyler sömürüden, fiziksel ya da zihinsel istismardan uzak tutulmalıdır.
  • Bireyler hizmetlerden yararlanırken; yaş, cinsiyet, ırk, etnik köken, özür durumu ya da diğer konumları nedeniyle bir ayırım görmemelidir.
  • Bireyler gelir durumları belirleyici bir unsur olmamalı, gelir düzeyinden bağımsız olarak gereksinimleri karşılanacak şekilde uygun hizmetlerden yararlanmalıdır.